• 23 mei 2012

Shoppen in Parijs, koffer pakken voor Ibiza en mijn tassenlijn!

Vorige week ben ik samen met vriendin en collega styliste Anouk naar Parijs gegaan. Met haar schrijf ik ook mijn diaryofafashionstylist.com. Anouk gaat trouwen in september en dat was de reden voor een shoptrip naar Parijs. Er is nog veel te doen: de doorpas van de jurk, het zoeken naar avondjurkjes voor het feest voorafgaand aan de bruiloft en voor de dag zelf. Ik wilde voor mij ook nog even kijken naar twee mooie jurkjes voor de huwelijksdag.

Anouk had al een prachtige bruidsjurk gevonden van John Galliano, een heel romantische exemplaar met een vintage uitstraling, deze jurk past perfect bij haar. De doorpas ging gelukkig redelijk snel want de jurk zat als gegoten. We besloten twee verschillende onderjurken onder de jurken te laten maken zodat we op de dag kunnen kiezen welke het beste is. Ik zal op de trouwdag de hele dag achter Anouk aanlopen om de jurk mooi te houden voor de foto’s. Als styliste weet ik als geen ander hoe precies een andere styliste is, ook voor zichzelf.

De zoektocht naar de avondjurkjes was minder makkelijk. Ik besloot dat we de lat te hoog hadden gelegd met dure designers als Givenchy, Lanvin en Chanel. Dat zijn zulke dure jurken dat je denkt wat heb ik er aan voor één avond. Bij Barbara Bui zagen we prachtige jurkjes maar helaas waren onze favorieten niet meer te krijgen .

Kortom, we hebben Parijs verlaten zonder avondjurken maar met een riem en clutch van Givenchy voor Anouk en een aantal basics van Iro voor mijzelf. Het Franse merk Iro hadden we sowieso op ons lijstje staan. Iro is vergelijkbaar met Isabel Marant. Hoe leuk we het Franse modehuis ook vinden, we hebben het een beetje gehad met Isabel Marant.. Het label is niet speciaal meer nu iedereen op de gympen loopt en er veel neppers in de omloop zijn. De lol is er een beetje vanaf. Daar komt bij dat het merk eigenlijk van hele slechte kwaliteit is en als je dan bedenkt dat Isabel Marant voor volgende seizoenen alleen maar duurder wilt worden. De kwaliteit die Isabel Marant nu heeft is het niet waard.

Thuisgekomen ben ik enthousiast met mijn nieuwe items aan de slag gegaan om mijn koffer voor Ibiza eens een keer goed voorbereid in te pakken. Ik kwam aan vijftig setjes, dat was toch iets te veel van het goede!! Ik neem altijd drie of vier kleuren mee die allemaal met elkaar matchen. Zo kan ik altijd improviseren en in een handomdraai iets omtoveren een casual stijl naar een feestelijke look.

Mijn tassenlijn Moon M. for Bagsac is een feit en de vertegenwoordigers zijn op dit moment druk bezig de winkels te bezoeken voor de verkoop. Ik ben er erg trots op, helaas mag ik nog geen foto’s laten zien, maar wel wat details! Er zijn drie series: Classic, Bohemian, Simplicity. Ieder model staat voor mijn eigen stijl en die van mijn klanten. Elke tas komt ook met een persoonlijke stijl advies. Erg cool, al zeg ik het zelf! In september liggen ze in de winkel maar ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen, want er komen een heleboel leuke acties aan rondom de collectie.
Voor meer info over verkoop marketing@dutchbag.nl

Liefs!

Monique Mathijssen

comments powered by Disqus